kolmapäev, 15. september 2010

Klassipilt ja veel reeglitest

Eile tehti meil klassipilt, mille ühest nurgast on paar pilti mul ka:


Siin on juba palju tuttavaid nägusid (Lesley ja Paul minu kõrval, Lesley kõrval Alastaire, esireas Mike, ja viimases reas Brian- oh yeah). Ühtlasi on siis nende piltidega täidetud nende inimeste soov, kes tahtsid mind koolivormis näha:) Muidugi, tundides on meil alati juuksed kinni ja praktikumides on mütsi all juuksevõrk, lisaks veel on meil ees põll, mille küljes ripub on käterätt, millega saab nt kuumi asju ahjust võtta, kiirelt asju kuivatada vms.

Siim küsis eelmise postituse juures, et miks käekell ei ole lubatud (lisasin kommentaarina selgituse ka). Siin õppides aga hakkavad igasugused taolised reeglid täitsa mõistlikena tunduma, sest see on täiesti uskumatu, kui palju siin kõigil igasuguseid asju juhtub! Mina olen enda teada ainus, kellel ei ole kätel ühtegi lõike- ega põletusarmi (ptui, ptui, ptui). Isegi nö vanad kalad kipuvad ennast siin vigastama, nagu nt Brian, kes on köögis töötanud alates 13-eluaastast. Ka temal õnnestus endale esmaspäeval paar suurt sälku näppudesse sisse lõigata, kui ta nuga köögivilju hakkides libises. Portugali poiss Miguel aga, kes on Portugalis oma isa restoranis aastaid töötanud ja viimased aastad Pariisi erinevates restoranides elatist teeninud, põletas üks päev terve oma peopesa ära. 

Koolis on iga nurga peal õnneks meditsiinikapid ja chef'id on esmaabi alal väga profid:) Igasugused lõikehaavad desinfitseeritakse ja plaasterdatakse ning kätte pannakse kummikinnas, et midagi toidu sisse ei pudeneks. Jihyuan rääkis eile, et meil pidid siin olema ka näpukondoomid- juhuks, kui vaid üks sõrm on "haavatud":) Ta ise oli üleeile õuna-lehetaigna piruka jaoks õunu koorides endale sõrme lõiganud, niiet pidi oma suureks pahameeleks ühe sellise endale sõrme peale tõmbama...:) Kui asi on tõsisem, siis saadetakse "haavatu" arsti juurde. Koolireeglite kohaselt tuleb kindlustuse olemasolu tõendavat "paberit" koguaeg endaga kaasas kanda. Ühel prantsuse poisil Victoril oli eelmisel nädalal selline asi, et koolis seoti  tal peale sisse lõikamist käsi kinni ja kästi arsti juurde minna. Sidemed aga ligunesid verest läbi ja metroos oli vagunisse suur loik verd maha tilkunud. Poola tüdruk Pauline aga lõikas esmaspäeval krabisupi sisse käivate krutoonide jaoks saia lõigates enda ühe sõrmeküüne niimoodi pooleks, et verd olevat nii palju tulnud, et ta koolivorm oli üleni punane olnud ja ta olevat lihunikku meenutanud... Kõige hullem lugu, aga millest seni olen kuulnud, juhtus aga Portugali poisi Alfonsoga, kes esimeses(!!!) praktikumis lõikus noaga mitte iseennast, vaid .... chef'i!!!!!!!!!! Kuigi meile räägiti juba esimesel päeval, et noad on väga teravad, olge ettevaatlikud, ärge köögis noaga vehkige jne jne, siis olevat ta ikka nuga pikalt ees ootamatult ümber keeranud ja chef Maliku käsivarde nii sügavalt siise lõiganud, et chef'i jaki käis oli üleni punaseks värvunud. Kui me chef Malikult üks päev praktikumis selle kohta küsisime, siis demonstreeris ta meile oma arme, mis nägid päris jubedad välja. Niiet kokakoolis õpetajaks olemine ei ole ka sugugi mitte ohutu amet... :)

2 kommentaari:

U ütles ...

Miguelist, Brianist ja chef Malikust on küll kahju. Kas chef kunagi on demonstreerinud ka nugade loopimist? See tundub lahe. Ma olen filmis näinud, et chefid oskavad väga hästi nuge loopida.
Sa vaata ette siis, et ise mõne ettevaatamatu noa otsa ei põrka. Tundub, et kui kõhtu hoobi saaks, võib semester pooleli jääda.

Silja Luide ütles ...

üritan köögis liikudes kõhtu sees hoida ;-)