esmaspäev, 28. veebruar 2011

Cape Town: Table Mountain

Cape Town on tõesti imeilus linn ja kõik, mis sellest head räägitakse, on täiesti tõsi:) Ükskõik kellele ma  Potchis mainisin, et järgmisena Cape Town'i lähen, absoluutselt kõik kiitsid seda linna taevani. Lõpuks üks tuttav ütles, et ta loodab, et ma selles ei pettu, kui mu ootused on nii üles kruvitud. Ma ise ka juba hakkasin natukene seda kahtlustama, aga asjatult ... :) Lisaks sellele, et see linn on imeilus, saab seal ka hästi süüa ja palju häid veine juua, sest Winelands asub vaid pooletunnise autosõidu kaugusel, aga ka Kaplinna piirides on mõned istandused (nt Groot Constantia).


Tegelikult olimegi Cape Townis vaid mõned ööd ja eile pool päeva, sest enamiku aega oleme veetnud Stellenboschis, mida õigusega üheks LAV-i ilusamaks linnakeseks nimetatakse, aga sellest viimasest (ja eriti siinsetest viinamarjaistandustest, veinidest ja superheadest restoranidest) on nii palju rääkida, et sellest kirjutan edaspidistes postitustes:) Samuti nagu Cape Town'i söögikohtadest ja toidust üldse.

Cape Town'i kohal kõrgub Table Mountain, mis on lameda pinnaga ligi 1100 m kõrgune mägi,



kuhu saab köisraudteega üles sõita 

ning kus avanevad imeilusad vaated :)


Alumisel pildil on paremal nurgas näha ka World Cup'i staadion, mille juures asuval Main str-l me ka elasime. 

Cape Town on laheda vibe'iga eriliselt chill linn, kus on väga palju häid restorane, vinoteeke, baare ja ööklubisid. Ilmselt tänu Potchis pidevale tantsimas käimisele on minust LAV-is saanud tõeline ööklubisõltlane, niiet peale õhtusööki u 11-12 ajal on igaõhtune klubitamine:) Kuigi ma pean mainima, et Stellenboschi ööklubid ja baarid meeldivad mulle vist isegi rohkem, sest tänu siinsele ülikoolile on need ka nädala sees rahvast tulvil ning meeleolu ja õhustik on veel vabamad. Lood, mida aga kõigis klubides mängitakse igal õhtul, on täpselt samad ja samamoodi kõik laulavad mingite laulude refrääne kaasa, nt kunagisest kõigi tüdrukute lemmikfilmist "Dirty Dancing" pärinev lugu "Time of My Life", milleta mina enam ühtegi pidu ette ei kujuta:)

Kui me alguses plaanisime rohkem ringi sõita ja erinevaid huvitavaid kohti külastada, siis Cape Town, Stellenbosch ja kogu veinipiirkond oma imeilusa looduse, toredate inimeste ning suurepärase söögi ja veinidega on meid nii ära võlunud, et oleme siin täitsa paiksed olnud:) Mulle küll loodus, loomad, mägedes matkamine jms väga meeldib, aga kui on valida kas minna palaval päeval kuskile safarile v hoopis järjekordsesse restorani v viinamarjaistandusse, siis pean tunnistama, et viimane variant jääb alati peale:) Neid igasuguseid loomi alates elevantidest ja lõpetades kaelkirjakute v sebradega on juba erinevates loomaaedades v looduses USA-s, Euroopas ja Aasias nähtud ka ning kindlasti vaatan neid ka siin mõnes looduspargis, kui ma siia tulevikus oma lastega tulen (teen seda kindlasti!), seni aga naudime neid asju, mida ilmselt koos lastega (vähemalt mitte koguaeg) teha ei saaks:)

Siin aga veel paar pilti Cape Towni tänavatelt, millele kindlasti tuleb lisa:)



Kommentaare ei ole: