kolmapäev, 2. märts 2011

Stellenrust Timeless 2007 ja FAIRVIEW

Eile oli kõige kuumem päev, mis siiani on olnud. Kohalikud rääkisid, et üle 40 kraadi:) Väike tuul oli ka, aga tavapärase värskenduse asemel tegi see asja ainult hullemaks, sest see oli nii soe. Priidu arvates oli see tuuleke sama efektiga, kui leiliruumis märga käterätti keerutada:) Igal juhul ühega veinidest, mis meie päikese käes seisva Honda Civic'u tagaistmel oli ja millele mul oli kohvris kindel koht garanteeritud, juhtus selline lugu

Kork tuli ilma igasuguse abita osaliselt ise pudelist välja! 

Tegemist on Stellenrust'i Timeless 2007 blendiga, mida serveeriti ka Nelson Mandela 90-nda juubeli peol. See on nn Bordeaux style blend (peaaegu igal "korralikul" istandusel siin on mõni selline blend veinivalikus), mis koosneb Cabernet Sauvignon'ist, Merlot'st ja Cabernet Franc'ist ning on 24 kuud Prantsuse tammevaadis seisnud. Maitselt täidlane, vürtsikas ja mahlane ... Olime seda Stellenrust'i istanduses proovinud ja eile õhtul siis jõime ära terve pudeli:) Arvestades seda, et ma olin eile  mõnes istanduses (La MotteUva Mira, Ernie Els ja Stellenrust) veine proovinud ja ka lõunasöögi kõrvale restoranis Pierneef a la Motte paar pokaali ära joonud, siis kahtlustasin, et kahepeale 14,5 %-lise alko sisaldusega terve pudeli veini joomine võib olla natukene liiast, aga õnneks oli täna hommikul sama hea ärgata nagu alati ja lisaboonusena sain eile lõpuks blogida ka natukene:) Veinid pidid siin olema nii kõrge alko sisaldusega just seetõttu, et LAV-is on pikemalt sooja ja päikesepaistet kui muudes venipiirkondades ja marjad saavad seepärast kauem küpseda ning muutuvad magusamaks, suurema suhkrusialduse tõttu viinamarjades tuleb aga alkoholi % kõrgem. Aga lisaks muudele headele veinidele teeb Stellenrust veel ühte mu lemmik-shiraz'dest ehk Stellenrust Peppergrinder's Shiraz 2007, mis on täpselt selline täildane ja vürtsikas nagu üks õige shiraz olema peab:)
Siin aga üks pilt Stellenrust'i istandusest


Veini kõrvale sobisid imehästi Fairview juustud, millest üks Roquefort' tüüpi sinihallitusjuust on isegi 2010.a parimaks LAV-i juustuks valitud:) Fairview's oleme juba paar korda käinud veine ja juuste proovimas ning neid sealt kaasa ostnud, aga õnneks on nende juustusid (küll mitte kõiki sorte) saadaval ka Stellenboschis suuremates toidupoodides. Fairview juustud on ikka väga-väga head!!! Lisaks nende superheadele erinevate katetega kitsejuustudele on meie suureks lemmikuks jõhvikatega ja aprikoosidega juustud. Meenutavad Eestis (vähemalt Selveris) müüdavaid Pilgrims Choice'i analoogseid juuste:) Lisaks Fairview enda veinidele saab nende istanduses proovida ja osta samale omanikule kuuluvaid Spice Route'i veine, mille seas on ka tõeliseid pärle nagu näiteks Spice Route Flagship Syrah 2007 (minu üks lemmikutest jälle, mis ka Eestisse minuga kaasa tuleb kui me just mõnel õhtul seda ära ei otsusta juua) ja Spice Route Malabar 2006, mis on omaniku enda lemmik vein ning sisaldab ka peamiselt (64%) shiraz'd. Meie parim leid oli aga ühest suvalisest veinipoes, kus me saime täiesti juhuslikult õnnelikeks Spice Route Flagship Pinotage 2002 omanikeks, mida enam kuskilt saada ei ole:)

Fairview's proovisin ka esimest korda shiraz'st tehtud punast dessertveini (brandyga kangestatud), mis oli kergelt vürtsikas mõnus magus vein, mis ka juustudega ideaalselt sobib. Nende viognier'i marjadest Special Late Harvest dessertvein oli ka väga hea:) Lisaks on neil Limited Release Selection'i all saadaval ainult ühe istanduse marjadest tehtud The Beacon Shiraz, mida võiks kiitma jäädagi:) Meile meeldis ka nende pinotage viogner, kus pinotage'ile on lisatud 4% viogner'i. Kusjuures, viogner'i (valge mari) lisamist punastele marjadele, eriti  shiraz'le ja pinotage'ile, olen kohanud ka väga mitmete teiste istanduste  puhul.

Kuna omanikule meeldivad Prantsuse veinid, siis on ta loonud Prantsusmaal asuva veinipiirkonna ainetel Goats Do Roam brändi, mille veine toodetakse Fairview's. Need on ka täitsa head veinid, aga eelkõige torkavad silma oma (valdavalt Prantsuse veinipiirkondade nimetustest muundatud) kummaliste nimede poolest, nagu nt Goat Door, The Goatfather, Bored Doe ja Goat Roti.

Fairview's käisime esimesel korral ühe väikese grupiga ja proovisime nende tavapäraseid veine ja juuste, teine kord aga erilisemaid ja Spice Route'i veine, mis olid kokku sobitatud nende erinevate juustudega.

Mõned pildid veel :)




Dekanteeritud Malabar:) mmmm.... 

Proovisime ka nende erinevaid oliiviõlisid, mida üks pudel mul juba kohvris on:)

Kõige kummalisemaid lühtreid on võimalik näha LAV-is, siin üks järjekordne näide

Ei saa kordagi tulema ilma veinide ja juustudeta...:)

Ainult!!! kitsedele ;-)


Ühesõnaga- eile oli meie esimene kodune õhtu, mis oli tegelikult väga tore, sest meie hotellitoal on suur rõdu, maast laeni aknad ja vaade mägedele, niiet sai lõpuks ka oma elamise eeliseid ära kasutada selle asemel, et õhtul välja sööma minna ja siis edasi mõnda baari v ööklubisse. Ja siin täpsustangi oma esmaspäevast postitust:) Nimelt ei käi me siin niimooodi väljas nagu Potchis ehk kui juba ööklubidesse läksime, siis enne 5 hommikul koju ei saanud, vaid pärast õhtusööki, mis meie puhul lõppeb tavaliselt u 10-11 ajal (no hommikusööki sööme ka alles 10-11 ajal hommikul), lähme enamasti lihtsalt tunniks-paariks veel välja, mitte ei tantsi hommikuni. Muidu tõesti ei jõuaks isegi mina igal õhtul väljas käia:) (Aga aitäh kõigile, kes mu tervise pärast muret tundsid!!!)

Ja teine asi, mis ka vist tekitas väheke segadust, on nimelt see, et lugu "The Time of My Life", mida siin ööklubides ja baarides igal õhtul kuuleb, pole mitte originaal, vaid Black Eyed Peas'i (ja Fergie) "The Time (Dirty Bit)" :):):)

Kommentaare ei ole: