reede, 17. juuni 2011

Toorjuustuga rabarberikook


Rabarber toorjuustuga on väga maitsev, eriti kui kooslust täiendavad kardemon ja kaneel:) 

Põhi
150 g võid
1 dl suhkrut
1 suur muna
4 dl maisijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis
500-550 g rabarberit
4 tl rafineerimata pehmet pruuni roo- v  fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 spl (kuhjaga) tärklist

Kate
400 g toorjuustu
100 g hapukoort
2-2,5 dl suhkrut
2 suurt muna

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustades toasoe muna. Sega omavahel maisijahu ja küpsetuspulber ning lisa võivahule. Sega taigen ühtlaseks ja suru 26 cm võitatud ja jahuga ülepuistatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. 

Lõika rabarberid väikesteks tükkideks, sega kaneeli, kardemoni, tärklise ja pruuni roosuhkru v fariinsuhkruga ning aseta taignale.

Katte jaoks vispelda toasoe toorjuust hapukoore, suhkru ja toasoojade munadega ühtlaseks kreemiks ning kalla rabarberite peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit. Lase koogil vormis jahtuda.

Kui soovid kooki tavalise muretaignaga teha, siis sobib see retsept väga hästi. Sellisel juhul on vaja põhja eelküpsetada vastavalt õpetusele ja kasutada tuleks 24 cm läbimõõduga vormi. Rabarberitäidise kogust võiks ka siis kolmandiku võrra vähendada, aga katte kogus võib samaks jääda.

Kommentaare ei ole: