neljapäev, 30. juuni 2011

Toorjuustukook valge šokolaadi ja maasikatega


Maasikaaeg on täies hoos ja isegi kirsse saab ka juba täitsa puuotsast korjata:)

Siin aga kolm kooki, mis perfektselt maasikatega kokku sobivad, lihtsad teha on ja meeldivad nii suurtele kui väikestele - see on korduvalt järele proovitud;-) Retseptid avanevad koogi nimel klikates;-)



Aga sellest juustukoogist, millest ma täna rääkida tahtsin (ja mille nimi on pealkirjaks ning retsept allpool) ei õnnestunudki seekord pilti saada, sest see läks liiga kiirelt sööjate kõhtu. Isegi nii kiirelt, et kook ei jõudnud jahtudagi ja ma ei saanud seda veel korralikult vormist väljagi võtta  (mis teha, kui siin majas elavad magusasõbrad ja külla satuvad vist ka ainult sellised) ...:) Kuna aga kook oli tõeliselt hea, siis jagan selle retsepti siiski, sest lausa patt oleks seda maasika-kõrghooajal vaka all hoida:) ja lisan pildi kohe, kui seda uuesti teen (ehk õige pea) :)

Õnneks vähemalt olid koogi kaunistuseks olnud maasikad piisavalt varem valmis tehtud ja mõned neist - mis tordi peale ära ei mahtunud - jõudsin isegi pildi peale püüda :)


Koogi jaoks on vaja:
400 g toorjuustu
4 muna
1-1,5 dl suhkrut
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
150 g hapukoort
150 g valget šokolaadi
 u 60 g (4 peotäit) mandlilaaste

Tegin seekord koogi ilma põhjata, aga kui soovid põhja, siis vaata nt seda v seda retsepti:) Põhjaga on minu arvates parem, aga ilma põhjata saab koogi veelgi kiiremini valmis ja pärast saab see ikka sama kiirelt otsa ;-)

Nagu ikka juustukoogi puhul, muud polegi, kui vahusta toasoe toorjuust suhkruga ja lisa edasi vispeldades ükshaaval tosasoojad munad. Sega juurde ka toasoe kohupiimapasta ja hapukoor. Sulata šokolaad vesivannil ja sega toorjuustu-kohupiimasegu hulka. Vala segu 24 cm läbimõõduga vormi, puista peale mandlilaastud ja küpseta ahjus 150 kraadi juures u 1 h.


Kaunistuseks v niisama söömiseks;-) on vaja:
maasikaid
100 g valget šokolaadi
0,5 tl kookoserasva

Sulata šokolaad koos natukese kookosrasva v mõne muu õliga vesivannil. Torka pestud ja majapidamispaberil kuivaks nõrutatud maasikas grilltiku otsa, kasta sulatatud šokolaadi sisse ja jäta taldrikule kuivama. Sellest kogusest šokolaadist jätkub u 20-le suurele maasikale.


Kommentaare ei ole: