esmaspäev, 1. august 2011

Ilus pulmatort :)

Et siis nagu ikka - pilti saab suuremalt vaadata, kui sellel klikata;-)

Andke andeks, et mu blogi on viimasel ajal unaruses olnud, sest kahjuks Eesti saartel on wifi - kui see üleüldse eksisteerib - paraku nii aeglane, et nt Youtube'ist laulude kuulamine on lootusetu ettevõtmine. Aga internet internetiks, tegelikult on vaba ärkvel-oleku aega piisavalt ainult selleks, et meilid kiirelt läbi vaadata - blogi kirjutada sellise tempo juures on ikka suhteliselt võimatu.

Ja siin siis pulmatort, mille koostisained on teada ja lubatud avaldada, niiet selle koogi retsept tuleb ka varsti :)

Sees on tordil suviste marjade (kirsid, maasikad ja sõstrad) kiht, millele siis teine valgest šokolaadist, kohupiimast ja toorjuustust kiht peale läheb. Aga see all pildil olev tort on sama tordi väike variant, mis sai järgmise pulma degusti jaoks ekstra tehtud.

Üks staažikam kokk aga rääkis laupäeva õhtul paar lõbusat lugu pulmatortidest, millest ta mul ka blogis kirjutada lubas:) Nt on võimalik pritsida šokolaadi tordile ka värvipüstolitest (no nendest päris värvipüstolitest, mida ehituspoodidest saab ja millega seinu värvitakse). Ükskord kui kokad olid just suure mitmekihilise šokolaaditordi valmis teinud (mitmekesi püstolitega torti šokolaadiga üle pritsides ja tunde vaeva nähes) ja suurde walk-in külmkappi ootele pannud, selgus sinna paari tunni pärast sisse jalutades, et ventilaator ei tööta ja laest on terve suur loik tordi keskele tilkunud. Professionaalid aga ei jää kunagi sellistes olukordades hätta;-) Mis edasi sai, sellest aga ... räägin siis, kui kokku saame ;-)

Aeg-ajalt tehakse aga selliseid pulmatorte, kus on üksteise peal mitu pesukaussi, mille vahel on paber ning mis on kaunistatud ohtra vahukoore ja ilusate tordikaunistustega ning näeb imeilus välja. Kui seda  kahe koka vahel aga peosaali viiakse ja üse neist komistab ning kogu tort lendab põrandale.... Pruutpaar sellest ka tavaliselt ei tea, pulmakülalistest rääkimata:) Mina ise ei tahaks vist see pruut olla, kelle pulmas sellist nalja tehakse:):):)

Kommentaare ei ole: