laupäev, 29. oktoober 2011

Kohupiima ja moosiga pähklikook

Mahlane ja natukene karamelline pähklikoook, millele sisse imbunud moos annab mõnusa hapuka nüansi ning kohupiim/toorjuust täiendavad kooslust kreemja kattega. Boonusena veel nisujahuta ka;-)



Kook:
200 g jahvatatud sarapuupähkleid v mandleid
4 muna
150 g võid
150 g rafineerimata tumedat pehmet roo- v fariinsuhkrut
2 spl naturaalset kakaopulbrit
1 spl küpsetuspulbrit
200-250 g paksemat hapukat moosi, eriti hästi sobib pohlamoos

Kate:
200 g toorjuustu
200 g kohupiimapastat
suhkrut ja vaniljesuhkrut vastavalt maitsele

Vahusta toasoe või tumeda suhkruga jaa lisa ükshaaval toasoojad munakollased. Sega omavahel jahvatatud pähklid v mandlid, kakao- ja küpsetuspulber ning lisa võisegule. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa need ettevaatlikult alt üles segades ülejäänud koogtaignale. 

Pane taigen ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures u 30 minutit. Kui oled koogi ahjust välja võtnud, kata see kohe moosiga ja jäta jahtuma.


Katte võid teha nii toorjuustust, vahukoorest, kohupiimapastast kui ka nende segust. Suhkrut ja vaniljesuhkrut lisa vastavalt maitsele sõltuvalt sellest, kas nt kohupiimapasta on juba magus v mitte. Kui toorjuustu v vahukoort kasutad, siis seda vahusta suhkruga enne koogile panekut. Mina piirdusin seekord vaid vaniljemaitselise kohupiimapastaga (terve 400 grammine pakk on pildil oleva koogi peal), mis on lihtsaim ja kiireim variant. Tavaliselt segan aga kohupiimapastat vahustatud vahukoore v toorjuustuga.

Kommentaare ei ole: