neljapäev, 22. detsember 2011

Mustikamuffinid


Nonii, esimesed muffinid jõuavad ka lõpuks minu blogisse :) Retsept on Koolibri koogiraamatust ja tõe huvides pean tunnistama, et minu osa seisneski retsepti välja valimises, hindamatu väärtusega moraalses toes:) ja pildistamises, sest maitsvad muffinid valmistasid hoopis minu õed, kes mõlemad muffiniküpsetamises tõelised virtuoosid on :)

Originaalretseptis oli ettenähtud 370 g suhkrut, mis ilmselgelt on liiga palju. Kaks kolmandikku ettenähtud suhkrukogusest andis ka juba täitsa hea tulemuse, niiet 300 g peaks igati bro olema:) Aga võid panna suhkrut veelgi vähem ja riivida muffinitaignasse natukene martsipani v sulatada valmis muffinitele peale u 100 g valget šokolaadi. Retseptis räägiti ka mingist "kannmikserist", mis ilmselgelt peaks olema stand mixer e segaja e siis enamikule ilmselt Kitchen Aid. Aga muidu igati hea retsept - töötas ilusti ja muffinid tulid head:)

Vaja läheb:
360 g nisujahu
300 g suhkrut
1 tl soola
1, 5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
375 ml petti, keefiri, hapupiima v maitsestamata jogurtit
1 muna
0,5 tl vaniljeekstrakti
70 g sulatatud magedat võid
250 g mustikaid vm marju (meil olid mustsõstrad)

Pane jahu, suhkur, sool, sooda ja küpsetuspulber stand mixer'i e segaja kaussi ja sega aeglasel kiirusel läbi. Pane pett vm piimatoode, muna ja vaniljeekstrakt kaussi ning sega hoolikalt omavahel kokku. Lisa segu aeglaselt, samal ajal mikserdades, kuivainesegusse ja mikserda korralikult segamini. Lisa sulavõi ja lülita siis mikser keskmisele kiirusele. Mikserda tainas ühtlaseks. Viimasena lisa marjad ning sega hästi ettevaalikult spaatliga kuni marjad on ühtlaselt jaotunud. 

Täida muffinivormid 2/3 ulatuses taignaga ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 20-25 minutit, kuni need on pealt kuldpruunid ja tunduvad katsudes vetruvad. Sisse torgatud tikk peaks jääma kuivaks. Lase muffinitel pärast ahjust välja võtmist natukene aega vormides taheneda ja tõsta need siis restile jahtuma. Sellest kogusest saab 12 muffinit.


Kommentaare ei ole: