reede, 25. mai 2012

Marokopärane kanaroog kinoaga



See kana-tomati-kikerherne roog on üks lihtne vürtsikas toit, mis on piisavalt kerge, et sobida väga hästi ka kevadisele toidulauale. Kikerherned ja tomatid on igati tore kooslus (mulle väga meeldib nt kikerhernestega tomatisupp), eriti veel, kui koriander ja harissa seda täiendavad. Põhja-Aafrika köögis kasutav tšillipasta ehk harissa (tellida saab seda nt Umamist), sisaldab lisaks erinevatele tšillidele ka köömneid, koriandrit ja küüslauku ning on ikka päris terav.  

Selle Marokopärase kanaroa juurde sobiks küll ideaalselt kuskuss, aga mulle lihtsalt kinoa nii meeldib, et valmistan seda lisandiks väga paljude toitude juurde. Kinoa on lisaks heale maistele ka tervislik ning selle kasulikkusest olen juba siin ja seal pikemalt kirjutanud (Eestis saab kinoad osta nt Piprapoest). Seekord annavad kinoale särtsu juurde münt ja sidrun.

Pajaroa jaoks on vaja:
1 suur v 2 väiksemat sibulat
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 spl harissa't
450-500 g kana kintsu- v rinnafileed
400 g hakitud konservtomateid (üks konserv koos vedelikuga)
u 1 dl kanapuljongit
1 tl (rafineerimata roo)suhkrut
400 g nõrutatud konservkikerherneid
paar spl sidrunimahla
6 spl maitsestamata jogurtit (soovi korral)
peotäis värskeid koriandrilehti

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades u 3-4 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja prae u minut, seejärel harissa ja prae pidevalt segades veel u minut. Lisa kanatükid ja prae veel paar minutit. 

Seejärel lisa kanapuljong, tomatid koos vedelikuga ja suhkur. Lase keema tõusta, keera kuumust natukene vähemaks ja kuumuta pajarooga u 10 minutit kuni kanatükid on pehmed. Lisa kikerherned, sidruni v lamimimahl, hakitud koriander ja soovi korral ka jogurt ning kuumuta veel paar minutit.

Lisandiks:
u 200 g kinoad
poole sidruni v laimi mahl ja peenelt riivitud koor
u 4 dl kanapuljongit
peotäis värskeid mündilehti
50 g röstitud mandlilaaste (soovi korral)

Keeda kinoa kanapuljongis pehmeks (võid keeduvette panna ka loorberilehe ja paar tüümianioksa), maistesta soolaga ning sega hulka sidruni v laimi mahl ja koor, hakitud mündilehed ja raputa peale kergelt röstitud mandlilaaste.



Kommentaare ei ole: