esmaspäev, 4. veebruar 2013

Muskaatkõrvitsa-sibula supp

Muskaatkõrvitsa (v keegelkõrvitsa - heal lapsel mitu nime, ik butternut squash) supp sündis tänu toredale asjaolule, et leidsin pühapäeval keldrist juhuslikult ühe muskaatkõrvitsa:) Suppi sai täpselt paras kogus kahele inimesele - suurema seltskonna puhul tasuks kogust vähemalt kahekordistada. Meil käib muidugi püreesupi juurde alati ka juust (seekord oli üks parmesanilaadne kõvemat sorti tugevamaitseline juust), aga selle supi puhul pole juust tegelikult üldse oluline, sest maitset ja tummisust on niigi küllaga. Seetõttu sobivad lisandiks eriti hästi kookospiim, hapukoor ja maitsestamata jogurt:)

Vaja läheb:
1 muskaatkõrvits (kooritud ja puhastatud kõrvitsa kaal u 700 g)
2 keskmist v 1 suur sibul (puhastatud kaal kokku u 100 g)
u 2 cm jupp ingverit
1 sl (oliivi)õli
(mere)soola
u 3-5 dl kanapuljongit
musta, tšilli- v cayenne'i pipart, hakitud rohelist kraami (eriti hästi sobib murulauk)

Puhasta sibulad ja kõrvits, koori ingver. Lõika sibulad neljaks, kõrvits kuubikuteks ja ingver õhukesteks viiludeks. Aseta vormi ning sega läbi oliiviõli ja soolaga. Küpseta 180 kraadises ahjus aeg-ajalt segades u 40-50 minutit kuni kõrvits on pehme. Töötle vormi sisu blenderis, köögikombainis v saumikseriga püreeks. Kuumuta potis püreed koos puljongiga u 5 minutit, maitsesta pipraga, haki peale rohelist kraami (murulauku, peterselli vmt) ning serveeri soojalt. 

Kuna mul oli reisi-eelne külmkapi puhastusaktsioon, siis röstisin ahjus koos kõrvitsaga ära veel paar punast paprikat, koorisin need ära, lõikasin ribadeks ja lisasin supile. Supi sisse pudistasin maitseks ühe väikese kuivatatud tšillipipra ja jahvatasin peale musta pipart. Sai üks mõnus lihtne ja soojendav supike:)


3 kommentaari:

Juc ütles ...

Imeilus! Ajab isu peale isegi täis kõhuga :)

Silja Luide ütles ...

aitäh, Juta! muskaatkõrvits kohe on sellise eriliselt erksa ja apetiitse viljalihaga :)

Pille ütles ...

Milline värv!!!!