laupäev, 13. aprill 2013

Kiire kõhutäis chorizost ja kikerhernestest

Sel laupäeval on LP-s (digilehest saab ka lugedaminu lugu Hispaania toidust koos nelja retseptiga, milleks on chorizo'st suupisted ehk tapased, hästi mõnus kana, tomati ja chorizo panniroog, hispaanlaste lemmik-magustoit creme caramel ja üks kreemine dulce de leche juustukook karamellikastmega. Ühtlasi räägin ka sellest, mille poolest creme caramel ehk karamellikreem, crème brûlée ehk brüleekreem ja crema catalana üksteisest erinevad - neid kolme kiputakse päris tihti omavahel segamini ajama. Hispaania toidust muidugi võiks rääkida lehekülgede kaupa, aga ajalehe piiratud mahu tõttu on kirjas ainult hästi lühike ja ülevaatlik jutuke. 

Kuna ma aga juba hispaania toidu lainel olen, siis siin on veel üks lihtne võimalus, kuidas sealkandis laialt levinud chorizo vorstist koos kikerherneste ja spinatiga väga maitsev panniroog valmistada. Sellest kogusest jätkub täpselt kahele näljasele:)

Vaja läheb:
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
peotäis värskeid tüümianilehti (sobib ka külmkuivatatud tüümian, mida võta u 1 sl)
1 loorberileht
chorizo vorstikest (u 200-250 g)
1/4 tl kaneeli
1-2 tl (suitsumaitselist) paprikapulbrit
1 sl punase veini äädikat
1 purk kikerherneid
100-200 g spinatilehti
natukene õli praadimiseks (eriti hea on maapähkliõli)

Haki sibul ja küüslauk peenelt. Viiluta chorizo. Pese ja kuivata spinatilehed. Nõruta kikerherned. 

Kuumuta poti põhjas õli ja prae madalal kuumusel hakitud sibulat kuni see hakkab klaasjaks muutuma (u 3-4 min). Lisa tüümianilehed ja loorberileht ning küpseta veel 2-3 minutit aeg-ajalt segades. Lisa küüslauk, chorizo, kaneel ja paprikapulber. Prae, kuni chorizo hakkab krõbedaks muutuma.

Sega hulka kikerherned, äädikas ja u 0,5 dl vett ning lase paar minutit podiseda kuni kikerherned on soojenenud. Lisa spinatilehed, sega ning soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga. Eemalda loorberileht. Naudi soojalt koos krõbeda koorikuga saia vm meelepärase lisandiga.



Kommentaare ei ole: