pühapäev, 19. mai 2013

Kikerherne-chorizo panniroog kanaga

Ma küpsetan viimasel ajal iga päev, tavaliselt isegi mitu korda päevas, aga blogisse kahjuks ei olegi hetkel ühtegi uut põnevat koogiretsepti lisada, sest kõik küpsetised on kas retseptide katsetused, projektideks ettevalmistamised või tellimimustööd. Niiet hetkel jagangi hoopis ühe lihtsa, aga väga maitsva hispaaniapärase panniroa tegemisõpetust. Retsept ilmus ka LP-s Hispaania-teemalise loo juures ja et tegemist on ühe väga mõnusa toiduga, siis väärib see kindlasti ka blogis avaldamist:) Tõesti on hea ja meeestele ka väga meeldib ;-)


Vaja läheb: 

200 g kuivatatud või 1 purk (400 g) konserveeritud kikerherneid
500-600 g kana(kintsu)fileed
2 chorizo vorstikest (u 150 g)
3 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl paprikapulbrit (juhul kui kasutad kodumaist lihaveise chorizo’t)
100 ml kuiva šerrit või valget veini
1 purk (400 g) purustatud tomateid
200 ml kanapuljongit
soola, musta pipart
Leota kuivatatud kikerherneid üleöö külmas vees ja keeda umbes tund aega kuni need on pehmed. Nõruta kikerherned. Tükelda kana ja viiluta vorst, haki küüslauguküüned ja sibul peeneks.
Pruunista kanatükid pannil kuumas õlis (eriti hea praadimiseks on maapähkliõli) mõlemalt poolt. Eemalda kana pannilt ja prae tükeldatud chorizo mõlemalt poolt krõbedaks. Lisa hakitud sibul, küüslauk, korianderi- ja paprikapulbrid ning prae veel mõned minutid, kuni sibul on pehme. Vala pannile šerri või vein ja lase paar minutit keeda, seejärel lisa tomatid ja puljong. Lisa pruunistatud kanatükid, kikerherned ja lase roal keskmisel kuumusel podiseda, kuni kana on ilusti läbi küpsenud. Maitsesta soolaga ja jahvata peale musta pipart. Süüa on hea niisama saiaga või koos kuskussiga.

Kommentaare ei ole: