kolmapäev, 19. juuni 2013

Apelsinimekiga rabarber mesise jogurtiga, kaneel kah pundis


Apelsin ja kaneel sobivad hapule rabarberile absoluutselt alati kaaslaseks, pruun suhkur (mina kasutasin seekord demerara't) muidugi ka. Kiire viis värske rabarber söödavaks ehk parajalt pehmeks ja maitsekaks saada, on seda potis natukene aega hautada. Ideaalse tulemuse saab üllatavalt kiiresti, vähese vaeva ja koostisainetega:) 

Et lõpuks ometi tehakse Kreeka jogurtit ka kodumaal (Farmi), siis oma tavapärase lemmik-kreemi ehk kohupiimast ja mascarpone'st valmistatu asemel kasutasin hautatud rabarberi kaaslaseks hoopiski seda paksu jogurtit. Mee ja kaneeliga segatuna on see hästi mõnus magustoit :) Kaalujälgijad saavad aga mõnusalt paksu koorese Kreeka jogurti asendada kodumaise Türgi jogurtiga, mis on valmistatud piimast ja oluliselt lahjem.


Retsept ilmus mõni aeg tagasi LP-s rabarberiloo juures.


Apelsinimekiga rabarber mesise jogurtiga
400 g tükeldatud rabarberit
1 apelsin
80 g (pruuni) suhkrut
paar väikest kaneelikoore juppi

1 pakk (370 g) Farmi Kreeka jogurtit
4 sl vedelat mett
1 tl jahvatatud kaneeli

Lisandiks: purustatud küpsiseid või beseed, hakitud pähkleid või kergelt röstitud mandlilaaste
Lõika jämedad rabarberivarred pikuti pooleks, seejärel u 1 cm pikkusteks tükkideks. Peeneid noori rabarberivarsi ei ole enne pikuti lõigata ega koorida vaja. Aseta tükid koos ühest apelsinist väljapressitud mahla ja peenelt riivitud koore ning kaneelikoortega potti, lase keema tõusta, keera kuumust natuke maha ja lase u 5 minutit keskmisel tulel podiseda kuni rabarber on pehme, kuid ei ole veel lagunenud. Võta kaneelikoored ja rabarberitükid välja, aseta pott koos vedelikuga pliidile tagasi ja keeda vedelikku 5-10 minutit, kuni seda on umbes poole vähem järele jäänud ja on siirupise konsistentsiga. Lase jahtuda.

Sega jogurt mee ja kaneeliga. Jaota rabarber koos siirupiga kahe-kolme kausi vahel, kata jogurtiga ja puista peale kas purustatud küpsiseid, beseed, hakitud pähkleid või röstitud mandlilaaste. Kaunista soovi korral mündilehtede ja apelsinikoorega ning nirista peale rabarberi-apelsinisiirupit.


Kommentaare ei ole: