reede, 12. juuli 2013

Valge šokolaadi vaht maasikatega


See on tore, et meie väike Eesti on ikka nii suur, et kui Tartus koduaias saab veel viimaseid kirsse ja maasikad on juba minevik, siis Tallinnas on võimalik turult veel kodumaiseid maasikaid osta. Väga mõnus! Eile tõin oma hommikuselt turutiirult neid magusaid marju kilokese ja tegin kiirelt õhtuks ühe lihtsa magustoidu. Sarnaste vahtude/mousse'ide restepte on mu blogis päris palju, aga see on esimene valge šokolaadiga variant. Ühtviisi lihtsad on need kõik, niiet soovitan proovida - suvel ei ole ju aega pikalt köögis mässata :)

Vaja läheb:
200 g valget šokolaadi
1 tl vanilli- v mandliekstrakti (soovi korral)
4 suurt muna
u 300 g maasikaid vm marju

Sulata šokolaad ja lase sellel natuke jahtuda. Vahusta munavalged kõvaks läikivaks vahuks, soovi korral vahusta hulka ka ekstrakt. Klopi munakollased kergelt kahvliga lahti ja sega šokolaadiga ühtlaseks. Sega üks kolmandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka, seejärel sega õrnalt spaatliga sisse ka ülejäänud vahustatud munavalged. Kui mõni munavalgevahu "tükk" jääb sisse, siis see on ok - peaasi, et võimalikult palju õhku vahu sisse jääks.

Puhasta maasikad ning sega soovi korral 1 tl (pruuni)suhkru ja sortsu alkoholi nt Cointreauga. Jaga maasikad sõltuvalt pokaalide suurusest 4-6 pokaali v kausi vahel, tõsta peale valge šokolaadi vaht ja lase külmas enne serveerimist u tunnikene taheneda. Võid teha mousse'i ka ühte suurde kaussi, kuid siis peaks see enne söömist vähemalt paar-kolm tundi külmas seisma. 

Serveeri vahu kõrvale maasikaid kas tervena või natukene purustatuna ja naudi soojal suveõhtul päikselisel terrassil :)



Kommentaare ei ole: