pühapäev, 9. märts 2014

Topelt-šokolaaditrühvlid


Kahe šokolaadiga ja kamajahuse täidisega trühvlid valmistasin vabariigi aastapäevaks, kuid loomulikult sobivad need aastaringseks nautimiseks. Kingituseks ka hea variant;-)

Trühvli puhul on ideaalne toorjuustu-šokolaadi suhe 1:1 (no nt greibimekiga tummised kommid on täpselt paraja konsitentsiga), kuid seekord lisasin täidisesse tekstuuri ja tihedust andma natukene kamajahu. Paraku jäävad need kommid siiski üsna pehmed, niiet kui sa ei soovi tumedast šokolaadist glasuuri valmistada, siis lisa täidisesse veel 100 g valget šokolaadi ning veereta trühvleid kas pähkli- või šokolaadipurus, kakaopulbris vms. Kama ei soovita lisada rohkem kui ette on nähtud, sest siis jääb tulemus ilmselt juba jahune ja maitse on kõike muud kui "hõrk". Kamajahu on magustoitudes toredaks väikseks põnevaks nüansiks (nt kamavahu puhul), kuid see ei ole selline asi, mis minu arvates võiks domineerima jääda, sest iseenesest on ju tegemist ... mmmm ... jahuga:) Pole just maailma parim asi, küll aga kodumaisteks pühadeks tore vaheldus välismaisele kraamile - millal siis veel meie päris oma asju au sisse tõsta!?:)

Ja kui soovida veelgi "rahvuslikumat maitset", siis asenda konjak nt mõne mahedamaitselise puskari, kirsi- või jõhvikanapsu või Vana Tallinnaga ;-)

Vaja läheb:
30 g kuivatatud jõhvikaid või kirsse
1-2 sl konjakit v brändit (soovi korral)
100 g valget šokolaadi
200 g toasooja toorjuustu
3 sl kamajahu
200 g tumedat šokolaadi 

Tükelda kuivatatud kirsid või jõhvikad ja aseta soovi korral umbes tunnikeseks brändi vm alkoholi sisse likku. Tükelda ja sulata valge šokolaad ning sega läbi toasooja toorjuustu, kirsside või jõhvikate ja kamaga. Kata kauss toidukilega ja aseta vähemalt tunniks külmkappi tahenema. Seejärel vormi massist teelusika abil pallikesed. Kokku saab u 20 trühvlit. Aseta need veel tunnikeseks külma tahenema. 

Tükelda ja sulata tume šokolaad. Kasta sellesse trühvlid ja aseta fooliumi, toidukile või küpsetuspaberi peale tahenema. Jahtunud glasuuriga trühvlid aseta õhukindlalt suletud anumasse ja hoia külmkapis. 

Kuni glasuur ei ole tahenenud, saad soovi korral puistata peale meelepäraseid kaunistusi, nt hakitud kuivatatud kirsse või jõhvikaid, kuivatatud rukkilille õisi vms.

Kommentaare ei ole: