laupäev, 26. aprill 2014

Taipärane tomatisupp koriandri ja laimiga


Ajad on kiired, ilmad ilusad ja ei hakka siin üldse pikalt kirjutama ... :) Küll aga tahaksin jagada ühe tohutult andeka, vaid 22-aastase laulja Nina Attali esitatud lugu Terevisioonist (ja siin teine veel). Need konkreetsed laulud on küll rahulikus akustilises võtmes, aga tegelikult oli tema oma üks ägedamaid Jazzkaare kontserte üleüldse - suurepärase häälega tsikk rokkis laval koos oma ülejäänud andeka bändiga ja terve saal rokkis kaasa. Superlahe kontsert oli ja siiamaani on sellest veel hea tunne sees!:) 

Selle tomatisupi puhul on aga tegemist ühe lihtsa retseptiga, mis on ideaalne argiõhtuks - ei võta pikalt aega, aga kergelt vürtsikas supp teeb seest soojaks ja meele heaks. Kõik komponendid on ka tänapäeval juba poodides saadaval. Erinevaid tomatisuppe on mul siin blogis rohkem kui üks (nt ahjus röstitud paprikatega variant, mille tegemist saab vaadata siit), sest tomatisupp on minu arvates alati hea! Kusjuures see supp sobib ideaalselt ka hommikusöögiks, just mõneks mõnusaks pikaks nädalavahetuse hommikuks, kus tervis väheke turgutust vajab - mitte, et mul endal seda vaja läheks, aga lihtsalt igaks juhuks mainin;-)

Head kokkamist ja toredat nädalavahetust!

Vaja läheb:
1 suurem sibul
2 sl õli
2 sl punast karripastat
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
5-6 dl kanapuljongit
8 dl (2 purki) purustatud tomateid
1 sl pruuni suhkrut
soola maitse järgi
puista peale koriandrilehti ja tilguta laimimahla

Haki sibul peeneks ja prae õlis keskmisel kuumusel pehmeks (6-8 minutit) aeg-ajalt segades. Lisa karripasta ja vürtsköömned ning küpseta segades u 2 minutit. Lisa puljong, tomatid, pruun suhkur ja sool ning lase keskmisel kuumusel u 15 minutit õrnalt keeda. Kui soovid vedelamat suppi, siis lisa veel 1-2 dl vett.

Püreeri supp kas osadena blenderis või saumikseriga, lase uuesti korra keema tõusta. Serveerimisel puista peale koriandrilehti ja pigista laimimahla. Jätkub neljale.

Kommentaare ei ole: