laupäev, 19. juuli 2014

Kastmed grillroogade juurde

Suvi on lõpuks kätte jõudnud, ilmad soojaks läinud ja elu ikka ilus nagu alati! :) Et aega arvuti taga olla pole ilmselt kellelgi, siis ei hakka pikka juttu kirjutama, vaid jagan kahe mõnusa ja lihtsa kastme retsepti, mis on suviselt kerged ja sobivad nautimiseks nii grillroogade kui ka igasuguste suupistetega nii aiapeol kui ka tubastel üritustel. Lõbusat ja päikselist nädalavahetust!!!


Lihtne guacamole


See on lihtsustatud variant klassikalisest Guacamole-nimelisest Mehhinost pärinevast avokaadodest valmistatud dipikastmest, millest üks versioon on olemas siin. Sobib eriti hästi nautimiseks koos maisikrõpsudega, kuid ka igasuguste grillitud lihade ja aedviljade lisandiks.

2 suurt küpset avokaadot
1 sl värsket laimimahla
0,25 tl soola
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
suur peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit

Purusta avokaado kahvliga, lisa värske laimimahl, sool, küüslauguküüs ja sega kahvliga läbi, kuni on selline konsistents nagu sulle meeldib - kas kreemjam või tükilisem. Lisa peeneks hakitud koriander. Serveerimisel võid soovi korral peale niristada extra virgin oliiviõli ja puistata peale koriandrilehti.


Jogurti-mündi kaste

Kerge ja värske kaste on tõeliselt hea kaaslane grillitud  lamba-, veise- ja sealihale, samuti nende hakklihadest valmistatud kebabitele või lihapallidele. Lihapallide tegemisõpetus on siin.

150-200 g kurki 
2 dl paksu maitsestamata jogurtit
suur peotäis hakitud värskeid mündilehti
1 sl extra virgin oliiviõli
1 peenelt hakitud küüslauguküüs
soola

Koori kurk, lõika otsad ära ja seejärel  pikuti pooleks. Tõmba lusikaga keskelt seemned välja ja viska minema. Haki viljaliha väikesteks tükkideks ja sega kausis ülejäänud ainetega. Maitsesta soolaga. Nirista soovi korral serveerimisel peale veel oliiviõli ja puista mündilehti.

Kommentaare ei ole: