teisipäev, 26. mai 2015

Tervislikud trühvlikommid datlitest


Et rannahooaeg ei ole sugugi enam mägede taga ;-), siis vahelduseks rammusatele kookidele võib magusaisu peletamiseks valmistada pisut ehk taljesõbralikumaid komme. Tervislikud trühvlid on minu arvates igati mõnus amps kohvi või tee kõrvale või niisama magustoidu asemel nautimiseks. Datlid on naturaalselt hästi magusad, mida mõrkjas kakaopulber ja näpuotsatäis soola aitavad pisut tasakaalustada, et kommid liiga lääged ei oleks. 

Mina kasutan RIMI I LOVE ECO-sarja mahedaid pehmeid datleid, aga kui sul on kõvemad viljad, siis soovitan neid enne kasutamist u 10 min soojas vees või kohvis leotada, et kommisegu jääks tükkideta ja ühtlane. 

Vaja läheb:
200 g pehmeid kuivatatud datleid
2 sl naturaalset kakaopulbrit
3 sl mandlijahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl jahvatatud kaneeli või 0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl peenelt riivitud apelsinikoort
kohvi (soovi korral)

Katteks:
röstitud ja hakitud mandleid või pähkleid, kookoshelbeid, kakaopulbrit

Aseta datlid kakaopulbri, mandlijahu, soola ja maitseainega köögikombaini ning töötle ühtlaseks massiks. Kui segu tundub kuiv, lisa 1 sl kohvi või vett; kui liiga niiske, siis lisa 1-2 tl mandlijahu. Võta tee- või supilusika abil segu, vormi käte vahel palliks ja veereta meelepärases kattes. Aseta õhukindlalt suletud karpi ja lase külmas vähemalt 1 h taheneda. Sellest kogusest saan mina u 12 kommi.

Kommentaare ei ole: