reede, 5. juuni 2015

Tervislikud kommid mandlivõiga



Et nädalavahetus on kohe-kohe algamas, siis lisan siia ühe hästi mõnusa ja ülilihtsa trühvliretsepti, mida vabal päeval kodus katsetada saab :) Kui tihti juhtub, et tervislikke maiusi vaid naised naudivad, siis neid komme fännavad ka mehed! Ja üks tore lugu ka, mida kokkamise ajal kuulata. Kahjuks ma ise seda saadet, mis juba mitmendat hooaega telekas on, pole vaatama sattunud, aga mõningaid laule sealt kuulan pidevalt youtube'is. See on üks mu lemmikutest (aga neid lemmikuid on kokku u kümmekond) - lugu on ise ka väga lahe, aga ML-i räppimisoskus on samuti muljetavaldav ;-)

Mulle tohutult meeldib maapähklivõi, aga mandlivõi on veelgi parem! Kasutasin seekord 100% mandleid sisaldavat kreemi trühvlikommides, kuid see sobib suurepäraselt ka igasugustesse muudesse maiustesse, samuti röstsaiale määrimiseks ning on hullult hea niisama purgist lusikaga söömisekski ;-) Magustasin kommid kookosõie siirupiga, mis on tervislikum alternatiiv suhkrule, kuid vedel mesi sobib igati hästi. Kuivatatud ploomid võid asendada pehmete kuivatatud datlitega ning sel juhul ei ole siirupit ega mett vaja lisada. Veeretasin komme 70%-lise kakaosisaldusega tumedas šokolaadis, mida on vaja 150-200 g, sõltuvalt sellest, kui suured kommid teed.

Toredat nädalavahetust!!! :)


200 g kuivatatud ploome
2 sl naturaalset kakaopulbrit
3 sl mandlivõid
4 sl kookosõie siirupit
150-200 g tumedat šokolaadi (soovi korral), võid asendada purustatud pähklite või mandlite, kookoshelvetse või naturaalse kakaopulbriga

Aseta ploomid köögikombaini ja purusta; lisa mandlivõi, kakaopulber ja siirup ning töötle ühtlaseks massiks. Vormi märgade näppude vahel meelepärase suurusega pallikesed ja kasta need kas vesivannil sulatatud šokolaadi sisse või veereta nt kookoshelvestes või kakaopulbris. Lase taheneda ja hoia õhukindlalt suletud karbis külmkapis. 

Kommentaare ei ole: