neljapäev, 24. detsember 2015

Karamellikreemi ja šokolaadiga tuuletaskud


Tuuletaskute valmistamisel kasutasin oma vana head retsepti, mille järgi olen küpsetanud tuhandeid tuuletaskuid, kuid muutsin õige pisut koostisaineid ja lisasin seekord tainasse naturaalset kakaopulbrit. Kuigi mu lemmikkombinatsioon on tuuletaskud tumeda šokolaadi ja vanillikreemiga, siis katsetasin hoopis karamellikreemi, mille puhul on vaid koostisainete kokkusegamise vaev.  Peale sulatasin valget šokolaadi ja puistasin nonparnelle Dr. Oetkeri valikust.

Tuuletaskud on selles mõttes tänuväärsed, et nad ei ole isegi koos karamellikreemi ja valge šokolaadiga liialt magusad ja on meelepärased nii lastele kui ka meestele. Ma ise olen juba väiksest peale kohupiimataskute suur fänn ja pole midagi paremat, kui isetehtud mõnusa kohupiimatäidisega (mitte vahukoorega!) tuuletaskud :)

Soovi korral saab tuuletaskud laduda kokku "püramiidiks" ja valmistada kaunistamiseks suhkrukaramelli nagu seda teevad prantslased traditsioonilise croqueembouche'i puhul. Karamelli tegemisõpetus on retsepti juures D-kokaraamatus.


Soovin kõigile imeilusat jõululaupäeva, toredaid pühi ja kõike muud head ja paremat!!! :)


Tuuletaskud:
2,5 dl vett
100 g võid
näpuotsatäis soola
2 tl suhkrut
1 tl vanilliuhkrut
140 g jahu
15 g naturaalset kakaopulbrit
4 toasooja muna


Aseta tükeldatud või, suhkur, vanillisuhkur ja sool koos veega potti, lase võil sulada ja seejärel vedelikul korraks keema tõusta. Klopi spaatliga sisse kakaopulbriga segatud sõelutud jahu, sega palliks kokku ja küpseta tainapalli pidevalt segades madalal tulel u 5 minutit, et tainas muutuks kuivaks ja elastseks. 

Võta pott pliidilt, tõsta tainas kaussi ja lase sellel u 10 minutit jahtuda. Lisa tainale ükshaaval munad (klopi spaatliga enne ühtlaseks, kui järgmise muna lisad). Tainas peaks ka pärast munade lisamist olema paks. Seejärel tõsta taigen pritskotti ja tee küpsetuspaberiga kaetud plaadile väikesed kuhjakesed u kahe-eurose diameetriga üksteisest u 2 cm kaugusele. Pealt võid soovi korral määrida natukese veega segatud lahtiklopitud munaga. Vajuta tainatipud märja sõrmega alla, sest need pruunistuvad muidu liiga palju.

Aseta tuuletaskud ahju 200 kraadi juurde 10 minutiks küpsema, seejärel vähenda kuumust 190 kraadini ja küpseta veel 20 minutit. NB! Ahju ust ei tohi keedutaina küpsetamise ajal avada!!! Lülita ahi välja, võta tuuletaskud ahjust, lõika alla äärde küljele väike ava sisse ja pane veel u 10ks minutiks ahju kuivama. Seejärel tõsta profitroolid restile jahtuma. Retseptis toodud taina kogusest saab kaks plaaditäit tuuletaskuid. 

Täidis:
300 g toasooja keedetud kondenspiima
300 g toasooja toorjuustu

Sega visplit kasutades kondenspiim ja toorjuust ühtlaseks kreemiks. Lõika tuuletaskud pooleks, tõsta igale teelusikatäis kreemi sisse ja aseta "kaas" peale tagasi. Kreemist jätkub täpselt kõigi profitroolide täitmiseks. 

Kaunistamiseks:
100 g valget šokolaadi

Haki šokolaad, sulata vesivannil ja tõsta teelusikaga igale profikale šokolaad peale. Kaunista meelepäraste nonparnellidega ja aseta serveerimisalusele.


Kommentaare ei ole: