neljapäev, 13. juuli 2017

Pavlova maasikakreemiga



Selle pehme sisuga, pealt krõbeda hapuka maasika-curd'iga Pavlova retsept ilmus mõned nädalad tagasi Laupäevaleht LP-s ja nüüd on viimane aeg see blogisse lisada, et jõuaks ikka hooajal  küpsetada. Kuigi minul on juba sügavkülm suhkruta maasikatoormoosi täis ja olen tõesti kohutavalt palju maasikaid söönud, siis isu pole endiselt raugenud, vaid ostsin just täna Tartu turult jälle kilo ülihäid kodumaiseid marju, et neid kohupiimakreemiga nautida. Lihtsalt niiiiii head on! :)

Serveerida võib Pavlovat kas maasika-curd'iga nagu fotol või mõne muu sarnase kreemi/võidega (nt lemon curd, granadilli-, astelpaju- või rabarberikreem) või siis nt vahustatud vahukoore, toorjuustu või kohupiimakreemiga, millele omakorda ohtralt maasikaid kaunistuseks lisada. Pavlova on alati hea! ;-)

Ja muideks, Pavlova kook kirjutatakse suure algustähega ;-)

Pavlova:
4 munavalget
180 g tuhksuhkrut
1 kuhjaga tl maisitärklist
1 tl äädikat või 2 sl sidrunimahla
1,5 tl vanilliekstrakti

Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks ja hakka edasi vahustades supilusikatäie kaupa suhkrut lisama. Kui umbes pool suhkrut on lisatud, siis lisa edasi vaheldumisi suhkruga samal ajal vahustades vähehaaval tärklis, äädikas või sidrunimahl ja vanill. Kui munavalgevaht on tugevate tippudega ja läikiv, laota see ringikujuliselt ahjuplaadile. Selleks tõmba pliiatsiga eelnevalt küpsetuspaberile u 22 cm läbimõõduga ring ja pritsi küpsetuspaberile vett, et Pavlova hiljem kergemini paberilt lahti tuleks. Ääred võid Pavloval kõrgemad teha.

Küpseta ahjus 120 kraadi juures 1 h ja 20-30 minutit kuni Pavlova keskosa on vetruv, ääred kuivad ja värvus kahvatukuldne. Keera kuumus kinni, praota ahjuust ja jäta kook ahju jahtuma. Lase koogil rahulikult ahjus täielikult jahtuda (eriti hea, kui üleöö), sest siis ei teki pragusid, mis kiirest temperatuuri muutusest tekivad. 

Tõsta kook spaatli abil küpsetuspaberilt serveerimisaluselele, laota peale meelepärane kreem, haki maasikaid ja naudi. 

Kommentaare ei ole: