kolmapäev, 11. aprill 2018

Võikana (butter chicken), pisut lihtsamalt



Üks vürtsikas kanaroog on alati hea, sõltumata ilmast ja aastaajast! Kuigi mul endal selliste toitude vastu suvel eriti isu ei ole, siis samas just rohkem kui 30-kraadise soojaga on saadud kõik mu elu parimad karrielamused Sri Lankal, Indias, Malaisias ja mujal Aasias. Eriliselt muutliku ilmaga aprillikuus, mil ühel päeval (esmasp) olin Tartus õues üle 20-kraadise soojaga ja järgmisel hommikul ärkasin Tallinas üles ning esimese asjana nägin aknast lumevaipa, on aga igasugused “soojendavad” road veel igati asjakohased. Vähemalt minu jaoks:)

Vürtside osas panin kirja vahemiku - ingverit, karripastat ja kurkumit lisa vastavalt sellele, kui vürtsikat soovid. Mina, pipratüdruk, olen ise teinud seda karrit, lisades iga asja maksimumkoguse (nt kurkumi 2 tl, ingverit 3 cm tükk jne), aga alustuseks võib alustada miinimukogustest. Kanapuljongit aga doseeri vastavalt sellele, kui vedelat kastet soovid. Juurde keetsin pruuni riisi, sest see on tervislikum kui tavaline valge, aga loomulikult valmista endale meelepärane riis :)

Indiapärane võikana (butter chicken) on paljude lemmik ja mina olen teinud sellest viimasel ajal just pisut lihtsustatud versiooni. Seekord valmis see aga inspireerituna meie kiisudele Musile & Sofile saadetud Purina Gourmet Perle kassitoidust, mille hulgas on ka kanaga roog. Meie sõime vürtsikat kanakarrit, millele lisasime ohtralt värsket koriandrit, kiisud aga kinnitasid keha Purina toiduga. Kuna kassidele Purina Gourmet Perle söök hullult maitseb, siis muidugi oleks õigem öelda, et nemad kugistasid seda, sest toit sai kiiremini otsa, kui pildistada jõudsin ... :)

Sofi muidugi otsustas, et kui ta nendele pakkidele peale ronib, siis saab kõik endale :D






Vaja läheb: 
500-600 g kana rinnafileed
1-2 tl kurkumi
soola
2-3 cm tükk ingverit 
2 suuremat küüslauguküünt
1 suur sibul
poole sidruni mahl
1 sl võid
2-3 sl karripastat
3 sl tomatipüreed
1-2 dl kanapuljongit
2 dl maitsestamata jogurtit
peotäis koriandrilehti

Lõika kanafilee tükkideks, riivi ingver, purusta küüslauguküüned, lõika sibul peeneteks viiludeks. Aseta kurkum, riivitud ingver, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja 0,5 tl soola kaussi, sega ning lisa kanatükid. Sega kõik korralikult läbi nii, et kanatükid oleks ühtlaselt maitseaineseguga kaetud. 

Kuumuta pannil või ja prae selles sibulat madalal kuumusel u 10 minutit kuni see muutub klaasjaks ja pehmeneb, kuid ei pruunistu. Lisa karripasta ja tomatipüree ning küpseta segades veel u 3 minutit. Lisa kanatükid koos kõigi maitseainetega, tõsta kuumust ning prae kuni liha on kergelt pruunistunud ja enam-vähem läbi küpsenud. 

Lisa puljong ja lase roal u 10 minutit õrnalt podisedes keeda, sega hulka jogurt ja keera kuumus kinni. Serveeri koos riisiga ja puista peale koriandrilehti. 


Postitus valmis koostöös Purina Gourmet Perle kassitoiduga.

1 kommentaar:

M ütles ...

Lihtsalt infoks, et need purina kassitoidud ei ole tegelikult kassile kvaliteetne toit. Sellised tavalised toidupoe kassikonservid on kassidele sama nagu on meile rämpstoit. Vale toit võib tekitada kassil neeruprobleeme. Eelista alati kliinikus müüdavat kassikonservi ja krõbinaid. Nt applaws, hills, royal või specific jne.